Poilsinės kelionės į Turkiją – į jas važiuoja žmonės iš įvairių pasaulio kraštų. Kodėl? Tai šalis, kuri kasmet pritraukia poilsiautojų, nes joje nuolatos šilta, joje vyrauja įdomios tradicijos, kiekvienas žmogus gali susipažinti su turkų kultūra ir papročiais, su pačia šalimi. Turkija kupina įdomybių, pradedant gamta, gyvūnija, baigiant ramiu poilsiu prie Juodosios jūros. Poilsinės kelionės į Turkiją metu kiekvienas turistas gali susipažinti su turkiška virtuve, tačiau prieš tai jam derėtų žinoti kaip elgtis šioje šalyje prie stalo.
Elgesys Turkijoje prie stalo
Turkijoje prie stalo etiketas visiškai nesiskiria nuo etiketo kitose islamo šalyse, todėl jeigu poilsiautojas jau yra lankęsis kurioje nors islamo šalyje, jam turėtų būti žymiai paprasčiau elgtis ir šioje šalyje. Poilsinės kelionės į Turkiją metu kiekvienas turistas prie stalo turėtų žinoti kaip valgyti:
- Turkijoje yra valgoma rankomis;
- Turkijoje žmonės valgo prie žemų staliukų;
- Dažniausiai pusryčiams yra patiekiamas riestainis. Riestainis yra valgomas su sūriu, daržovėmis, gali būti valgomas su uogiene, rečiau su dešra. Taip pat pusryčiams poilsiautojai gali tikėtis kiaušinienės, kuri Turkijoje yra patiekiama su įvairiomis daržovėmis. Apskritai, Turkijoje daržovės yra pateikiamos prie daugelio patiekalų, todėl jų mėgėjai šioje šalyje tikrai pasimėgaus daržovių gausa;
- Reikia turėti omenyje, kad Turkijoje yra paplitęs ir greitas maistas, ypač kebabai, kofta bei burek. Taip pat greitą maistą dažniausiai valgo darbuotojai, kurie dirba dideliuose miestuose i neturi laiko neiti normaliai pavalgyti pietų. Vis dėlto, poilsinės kelionės į Turkiją metu kiekvienam patariama išmėginti greitą maistą bent vieną kartą, norint suprasti tikrą tokio maisto skonį, o ne ragautą savoje šalyje;
- Turėkite omenyje, kad kava arba arbata yra patiekiama ne valgio pradžioje, o pabaigoje. Todėl pavalgę niekur nepabėkite nuo stalo ir laukite vieno iš šių gėrimų.
Poilsinės kelionės į Turkiją metu kiekvienas turistas susipažins su turkiška virtuve, kuri yra iš ties įvairi ir labai įdomi. Turkiška virtuvė nustebina net ir didžiausius gurmanus, nes gali pasiūlyti pačių unikaliausių patiekalų, gaminamų būtent šioje šalyje.